09.09.2016 20:44:36 Plichta

Propozice míčového sedmiboje 28.8.2016

Třetí ročník míčového sedmiboje - SMÍŠENÝCH dvojic.

Datum a místo: 28.8.2016 od 8:30 hod., Sportovní areál Hroch, ulice Veslařská, Brno (u řeky, vedle baseballového hřiště a v blízkosti Vozovny Komín cca 300m).

Podmínky účasti: Soutěže se může zúčastnit max. 16 dvojic, člen dvojice je během turnaje nezastupitelný. O pořadí přihlášek rozhoduje den (hodina a minuta) doručení.

Startovné: 400,- Kč při platbě předem, 500 Kč na místě (za dvojici).

Ceny: Oceněny budou nejlepší 3 dvojice.

Přihlášky (dotazy) na webu MULTILIGY nebo emailem na multiliga@multiliga.cz (jména obou hráčů, kontaktní email + telefon a název týmu).

Všichni účastníci startují na vlastní náklady a nebezpečí. V místě konání soutěže bude možnost občerstvení na „Parníku“ v areálu. Nutno vzít s sebou: halovou obuv (stolní tenis), obuv na antuku (tenis), obuv na umělou trávu (nohejbal, basketbal, házená a fotbal), tenisovou raketu a pálku na stolní tenis. Každá dvojice hraje min. 2 utkání v každém sportu.

Systém: před zahájením bude veřejné losování do pavouků bez nasazování. V každé disciplíně se bude hrát vylučovacím způsobem a bude určeno pořadí s tímto bodovým ziskem: 1. místo - 9 bodů, 2. místo - 7 bodů, 3. – 4. místo - 5 bodů, postup mezi 8 dvojic 2 body; dvojice získává příslušný počet bodů, i když bude mít volný los a 1 bod se získá za výhru v opravě (zápase útěchy). V jednotlivých disciplínách se nehraje zápas o 3. místo. Konečné pořadí je dáno výsledkem součtu všech získaných bodů za umístění v jednotlivých disciplínách. Při rovnosti rozhoduje větší počet prvních míst, případně druhých atd. Při rovnosti (rozumí se úplné) rozhoduje los.

Pravidla míčového sedmiboje
1) Tenis - Hraje se jeden set čtyřhry, při shodě je další míč v daném gamu konečný – nehrají se tedy výhody, tiebreak bude již za stavu 5:5 a začíná se od stavu 2:2.
2) Nohejbal - Hraje se na jeden set do 15 bodů (nemusí skončit o 2 body), jakmile jeden tým dosáhne osmi bodů, tak se mění strany.
3) Basketbal - Hází se trestné hody na koš (šestky). Každý hráč má možnost jednoho zkušebního hodu, využití této možnosti musí jasně ohlásit soupeři. I v případě proměněného zkušebního hodu se tento bod nezapočítává. Pak hází 5 soutěžních hodů v tomto pořadí hráčů – A1, B1, B2, A2, Při rovnosti hází všichni čtyři ve stejném pořadí po 1 soutěžním hodu (bez zkušebního) až do rozhodnutí.
4) Házená - Hází se sedmimetrové hody. Každý má jeden zkušební hod (stejně jako u basketbalu). Každý hází 4 sedmičky - holka na holku a kluk na kluka. Pořadí házejících hráčů – A1, B1, B2, A2. V případě nerozhodného výsledku následuje "náhlá smrt" – po jednom hodu mají pouze holky, pokud se nerozhodne, tak hází po jednom hodu kluci a toto se bude opakovat až do rozhodnutí.
5) Fotbal - Kopou se penalty na prázdnou malou branku (jedna zkušební – musí se jasně ohlásit soupeři). Každý kope 4 penalty v tomto pořadí hráčů – A1, B1, B2, A2. Při rovnosti kopou všichni čtyři ve stejném pořadí po 1 soutěžním kopu (bez zkušebního) až do rozhodnutí.
6) Plážový volejbal - Hraje se na jeden set do 15 bodů (nemusí skončit o 2 body), jakmile jeden tým dosáhne osmi bodů, tak se mění strany.
7) Stolní tenis - Hraje se čtyřhra na dva vítězné sety do 11 bodů (nemusí skončit o 2 body).

Jakákoliv změna je pořadatelem vyhrazena.